Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Porvoosta Riistavallille MeJä-tuomaroinnin kunniatehtävään saapuva Pasi kiittää tästä upeasta mahdollisuudesta päästä arvioimaan kauden 2017 parhaita MeJä-koiria. Jo tässä vaiheessa kaikkia mukaan päässeitä pitää onnitella hienosta kaudesta - vain piirien mestarit saavat mahdollisuuden kisata SM-tittelistä.

Vaikka SM-kisa luonee monelle ohjaajalle suorituspaineita on silti hyvä muistaa että itsenäinen jälkikoira sen työn tekee – turhat jännitykset pois, jotta koira voi keskittyä rauhassa jälkityöhön!

Vaikka tuomarikäyntejä on urani varrella kertynyt jo reilusti toista sataa, niin edelleen on upeaa nähdä itsenäistä tehtävälleen omistautuneen koiran työskentelyä ja päästä myös oman mäyräkoiran kanssa jäljelle – voi sitä riemua kun nykyiselle pitkäkarvaiselle jäljestäjällemme Jymylle kaivetaan jälkivaljaat auton peräkontista! Itseni ja puolisoni Päivin juuret ovat Kainuusta ja sitä kautta oli syntynyt luontainen rakkaus luontoon – opiskeluajan Helsingin vuodet eivät juuri luontoa tarjonneet, mutta MeJän myötä luonto löytyi uudelleen ja uusia hienoja ystäviä on vuosien varrella roturajat ja ns. ikäpolvien kuilun ylittäen löytynyt – kiitos teille kaikille hyvät ystävät!

Yleensä näissä esittelyissä kukin tuomari kertoo itsestään oman näkemyksensä mukaisesti – turhan harvoin saamme palautetta omasta persoonastamme tai tekemisistämme MeJän harrastajilta, koetoimikunnalta tai tuomarikollegoilta. Tästä syystä päätin nyt tehdä poikkeuksen ja pyysin lajin harrastajalta, joka on ollut mukana useassa kokeessa, jossa olen toiminut tuomarina ja jonka koiraa olen kokeessa arvostellut, antamaan oman arvionsa siitä, kuinka hän on minut nähnyt tai kokenut – teksti ilman sensuuria alla.

Pasi tuomarina - Ensivaikutelma: Hiljainen, ujo, totinen, asiallinen. Jäljellä: Tarkka, asiantunteva, osaava, rauhallinen ja rauhoittava. Käyttää arvostelussaan koko asteikkoa. Antaa myös koiran työskennellä. Helposti lähestyttävä, myös ensikertalaiselle ohjaajalle. Jäljellä on tapahtunut juuri se mitä kertomuksessa on kerrottu. Pisteet on ansaittu - lisäksi vielä huumorintajuinen!

Noista sanoista on hyvää ottaa oppia ja koettaa parantaa erityisesti tuota sosiaalista puolta, Tuomarikunta on olemassa teitä lajin harrastajia palvelemassa – suuret kiitokset koetoimikunnalle ja koetalkoisiin osallistuville, saatte varmasti aikaan ikimuistoiset MeJä SM 2017 kokeet!

Pasi Kemppainen

 

©2019 Mejä¤SM2017 - suntuubi.com