Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Olen Jukka Korsberg  ja MEJÄ-kolleegio kutsui minua arvostelemaan SM-finaalia, kun arvosteluvuorossa
ollut ylituomari oli estynyt arvostelusta työesteidensä vuoksi. Kiitos luottamuksesta.
 
Alun perin olen kotoisin Turusta josta Auran kautta Oripäähän muuttanut  2003. Perheessämme vaimoni
lisäksi tepastelee kaksi  jo ikääntynyttä karkkaria Ellen ja Ada.
 
Ensimmäinen koiramme oli labradori Timi ( SFJVA Atro s. 1981) ja sitten tulivat heti seuraavina vuosina
cockerit Gigo (SFJVA ja SFMVA  Racoon’s Active s.1982) ja Lätty (SFJVA Carrier Dancing Devil s.1983).
 
Timin ja Gigon kanssa pääsimme osallistumaan mm.rotumestaruus MEJÄ-kokeisiin 80-luvulla useampaan kertaan, silloihan ei vielä ollut kaikkien rotujen SM-koetta. 90-luvulla meille tuli ensimmäinen mäyräkoira Emma (Kummanluolan Balleriina s.1995) jonka kanssa kävin ajokokeissa ja labradori Manta (FINJVA Bahokki’s Midnight Dancer s.1998). Tultaessa 2000-luvulle meille tulivat sitten mäykyt Ellen (FINJVA,FINKVA-A Ellen s.2005) ja sen ensimmäisestä pentueessta Ada ( Caijuk’s Ada s.2008). Ellenin kanssa olin myös v. 2006 näissä kokeissa, karsiutuminen tosin tuli lauantaina.
 
Kaikkien koirieni kanssa olen käynyt sekä kokeissa että käytännön tehtävissä, joten eri valtarotujen jäljestämistavat ovat tulleet tutuiksi. Viime vuosina  jäljestys on ollut pelkästään käytännön tehtäviä toistakymmentä kertaa vuodessa kolaripeurojen sekä metsästyksessä haavoittuneiden hakuja.
 
MEJÄ-ylituomariksi valmistauduin 1990, minkä jälkeen olen melko aktiivisesti toiminut tuomaritehtävissä yli
neljännesvuosisadan aikana toistakymmentä koetta kaudessa, joten kokemusta on kertynyt sen verran, että voi vastaanottaa SM-kokeen ylituomarin tehtävän. Olen myös mäyräkoirien ajokokeiden palkintotuomari.
 
Olen toiminut monet vuodet Auran Nuuskujen  MEJÄ-toimikunnassa joko puheenjohtajana tai jäsenenä sekä lukuisten kokeiden koevastaavana (suurin koe 72 koiraa) ja maastomestarina. Vuonna 1988 olin SM-kokeen vastaava toimitsija Laitilassa.
 
Onnittelen kaikkia koirien ohjaajia, että olette saaneet oikeuden osallistua SM-kokeeseen, koska teillä on
niin hyvät koirat, jotka ovat ansainneet teille sen mahdollisuuden ja toivotan koirillenne  menestystä sekä lauantain karsintakokeessa sekä sunnuntain finaalissa. Vietetään hauska viikonloppu vanhojen sekä uusien
MEJÄ-harrastajien kanssa.
 
Jukka Korsberg

 

 

©2019 Mejä¤SM2017 - suntuubi.com