Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Olen Savolaisen Satu Vantaalta. Perheeseen kuuluu aviomiehen Jannen ja teini-ikäisen tyttären Jennyn lisäksi bourbonnais’n seisoja Namu ja lk kääpiömäyräkoira Dumle. Koirat ovat äidin ja tyttären harrastus, ja koiramaisissa puuhissa vierähtääkin lähes kaikki kesäviikonloput.

Jenny on keskittynyt koiriemme näyttelyissä esittämiseen ja jh-kilpailuihin. Minulle on suotu autonkuljettajan virka. Kehään minua ei päästetä.

Itse puolestani viihdyn paremmin luonnossa mejä-metsässä tai seisojan kanssa pellolla. Talvisin harrastusrepertuaariin on lisätty rally-toko. Toisaalta näyttelyt ovat loistava tekosyy lähteä ulkomaille, jos kalenteriin on jostain syystä vapaata sattunut jäämään.

Oma mejä-harrastukseni alkoi 90-luvun lopulla englanninsprigerspanielilla, jonka kanssa pääsimme SM-karsintakokeeseen kolmesti ja kahdesti jopa finaaliin.  Tuomarioikeudet sain vuonna 2004. Siitä lähtien kesästä on kulunut vähintään 15 viikonloppua mejän merkeissä joko toisten koiria arvostellen tai omien koirien kanssa kokeissa käyden.

Vuodesta 2014 mejä-harrastukseni on ollut hieman pienemmällä liekillä, kun silloinen jälkikoirani lk kääpiömäyräkoira Nappe sairastui vakavasti ja vuotta myöhemmin menehtyi sairauteen. Ensi kesäksi on kuitenkin merkitty kalenteriin jo 9 tuomarointia, ja kenties toinen omistakin koirista pääsee kokeilemaan koetoimintaa.

Kiitän koetoimikuntaa kutsusta päästä arvostelemaan Ilmajoelle. Toivotan myöskin kokeeseen osallistuville koirakoille onnea, ja vietetään ikimuistoinen viikonloppu meille kaikille niin rakkaan harrastuksen parissa.

 
Satu Savolainen-Pulli
©2019 Mejä¤SM2017 - suntuubi.com