Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kiitän koetoimikuntaa kutsusta tulla arvostelemaan MEJÄ SM karsintakokeeseen. Olen Erkki Rantamäki ja asun Ulvilassa. Toukokuussa täytän 70 vuotta. Syntyjään olen Seinäjoelta.

Olen aloittanut MEJÄ-harrastuksen cockerspanieleiden kanssa v 1978. Perheessämme oli tuolloin musta cockerspanieli narttu Malla, josta tuli perheemme ensimmäinen jälkivalio. Perheessämme on ollut myös muita jälkikoiria, mutta erityisen lahjakkaaksi koiristamme osoittautui punainen cockerspanieli narttu Leavenworth Sun Bubbles "Sini", joka saavutti lukuisia piirinmestaruuksia sekä MEJÄ SM-kokeissa saavuttaen lukuisia sijoituksia. Paras oli 3. sija vielä hyvin vanhana osallistuessaan kokeisiin.

Vuonna 1992 sain MEJÄ-tuomarin oikeudet, joita teen aina oman vapaa-ajan salliessa. MEJÄ-harrastus jatkunee, vaikka rotu on vaihtunut toiseen vuosien saatossa.

Kotona meillä tällä hetkellä asustaa 3 austraaliankarjakoiraa, 9-vuotias Mölli, Heta 5-vuotta ja Kata 1-vuotta. Möllillä oli jo pienestä pitäen nenää jäljelle, joten halusin kokeilla sitä jäljellä vaikkakaan ei ollut tyypillinen rotu tähän hommaan. Mölli osoittautui lahjakkaaksi, hyvänenäiseksi ja tarmokkaaksi jälkihommiin ja niinpä Mölli saavutti ensimmäisenä karjakoirana FI JVA arvon v 2012.

Harrastuksiini kuuluu mm mökkeily Kankaanpään Venesjärvellä, metsähommat, koirien kanssa matkailut näyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomailla. Minut tavoitttaa usein kehän reunalta kennelpojan roolissa eli kepona. 

Erkki Rantamäki

©2019 Mejä¤SM2017 - suntuubi.com