Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Kiitokset toimikunnalle kutsusta tulla tuomaroimaan.

Olen kuusikymppinen ja omasta mielestäni vielä nuori pojankoltiainen Oulaisista.

Koirien kanssa olen toiminut ja harrastanut koko ikäni. Ensimmäiset koehommat alkoivat ajokoepuolella 70-luvun lopussa ja dreeverien ajokokeiden ylituomari olen ollut vuodesta -85. Olen toiminut myös tuomarina linnunhaukku- ja hirvenhaukku-kokeissa. Toimin myös aktiivisesti kenneltoiminnassa mm. järjestö ja muissa tehtävissä.

MEJÄilyt aloitin 90-luvulla dreeverin kanssa, kävin muutamissa kokeissa, mutta en silloin vielä ”syttynyt” tähän harrastukseen. Harrastimme omaksi iloksemme koirien kanssa aina silloin tällöin ja kävimme käytännön jäljillä. Uudelleen innostuin sitten toden teolla 2008, haettuani Itävallasta alppienajokoira Dianan (alpenländische dachsbracke), Dianan kanssa kokeiltiin muutamassa kokeessa niin, että siitä tuli JVA ja käytiin Ruotsistakin hakemassa sikäläinen JVA titteli.

Harrastus vei mukanaan ja ympäristön kannustamana hakeuduin MEJÄ ja VAHI-ylituomariksi 2011. Sen jälkeen olen arvostellut vuosittain reilussa kymmenessä kokeessa, joten tänä vuonna täyttynee 80 kokeen ja lähemmäs 400 koiran arvostelut.

Toimin myös paikallisen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajana ja SRVA yhteyshenkilönä, joten käytännön jäljestystehtäviä tulee vuosittain useita, niin kolareissa loukkaantuneita kuin ampumahaavakoitakin.

Toivotan mukavaa viikonloppua kaikille mukana olville!

 

Kari Hyytiäinen

©2019 Mejä¤SM2017 - suntuubi.com