Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kiitän toimikuntaa kutsusta tähän mieluisaan tehtävään.

Olen Sari Kangaslampi Nokialta, alun perin Tampereelta, ja tällä hetkellä olen työn puolesta suuren osan aikaa Uudessakaupungissa.

Rotuni on aina ollut englanninspringerspanieli, ja tällä hetkellä kotona niitä on kaksin kappalein. Toivon joskus vielä riittävän aikaa harjoitella niiden kanssa MEJÄä. Minut voi myös nähdä koiranäyttelyissä kehässä töissä sekä kirjoittamassa että pyörittämässä, monella kielellä. Tämä on toinen koiraharrastuksen osa-alue, joka on kantanut hamasta muinaisuudesta aina näihin päiviin asti.

MEJÄ-harrastukseni lähti käyntiin 80-luvun puolivälissä varsin sattumanomaisesti, kun tuttavani möi minulle jälkivaljaat, joita tietysti täytyi päästä kokeilemaan niiden varsinaisessa käyttötarkoituksessa. Ensimmäinen kevätkoe itseopiskelleena ja ennen nettiaikaa toi laihat tulokset, mutta jo seuraavana syksynä kesän ankaran harjoittelun jälkeen tulostakin alkoi tulla. Suurin innoittajani tuohon aikaan oli ensimmäinen koirani SF M & JVA Hightide’s Magnum, eli Kamu, jonka kanssa tuli koettua monet seikkailut metsässä ja vähän muuallakin. Kamun ansiosta oikeastaan koko MEJÄ-urani rakentui niin vahvaksi. Tällä tiellä ollaan edelleen, vaikka välillä liki kaikki harrastustoiminta oli tauolla. Ylituomarikurssin kävin vuonna 1994 ja seuraavana vuonna sain arvosteluoikeudet. Vuonna 2002 jäin pitkälle, pitkälle tauolle, mutta muutaman ystävän innoittamana hakeuduin takaisin lajin pariin. Minkäs seepra raidoilleen voi, ja kerran sotureita jne.

Vaikka oma rotuni onkin pysynyt samana, iloitsen aina hienosta suorituksesta, eikä siinä rotua tule miettineeksi, vaan sitä aina vain yhtä sykähdyttävää tunnetta, jonka saa aikaan erinomainen ja taitava jäljestystyö.

Toivotan kaikille karsintakokeeseen osallistuville koirakoille ikimuistoista viikonloppua tämän hienon harrastuksen parissa!

Sari Kangaslampi

 

 

©2019 Mejä¤SM2017 - suntuubi.com