Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 Olen todella kiitollinen, että Suomen Spanieliliitto ry on kutsunut minut näin arvovaltaisen kokeen suojelijaksi. En olisi ikinä voinut kuvitella saavani tällaista kunniatehtävää. Saatuani MEJÄ – ylituomarikortin vuonna 1994 ja arvosteltuani neljännesvuosisadan, olen tutustunut hyvin monenlaisiin rotuihin ja niiden tapaan jäljestää.

 Olen saanut seurata parhaalta paikalta verijäljellä tapahtuvaa jäljestystoimintaa vuosikymmenten ajan. Käytännön toimintaan olen päässyt mukaan omien seurojeni järjestämissä MEJÄ -kokeissa toimimalla kokeissa jäljentekijänä, oppaana, koetoimitsijana ja lopulta tuomarina. Arvokkaimpina pidän kuitenkin tilanteita, joissa oman koiran kanssa on lähdetty haavoittuneen hirvieläimen verijäljelle. Palkitsevaa sekä koiralle että ohjaajalle on ollut seurata innostuneen koiran suoritusta ja saada lopetettua vahingoittuneen eläimen kärsimykset.

 Näissä aidoissa tilanteissa tarvitaan hyvinkin usein taitavaa jälkikoiraa, koska hyvästäkin osumasta huolimatta sorkkaeläin voi kulkea vielä hyvänkin matkaa ja piiloutua tietäessään kuolevansa. Minulla on ollut mahdollisuus osallistua näiden hakemiseen useita kertoja.

 Valtakunnallinen SM MEJÄ -koe kerää yhteen kennelpiirien parhaat jälkikoirat ja siksi täytyy onnitella teitä kaikkia, sillä olette kaikki voittajia päästessänne kyseiseen kokeeseen. Sunnuntaina yksi koira saa liittää nimensä eteen Jäljestysmestari 2017 -tittelin. On kunnia päästä seuraamaan näiden hienojen koirien suorituksia.

 SM MEJÄ -kokeen suhteita luova toiminta on mielestäni myös tärkeää. Tapahtuman ikana luodaan maan kattavia siteitä ja tavataan vanhoja ystäviä ympäri maan, ennen kaikkia siis tavataan ystäviä, sinua ja minua. Toivon, että kokeen alkuperäinen tarkoitus haavakon tai jo menehtyneen riistaeläimen noutaminen maastosta ei unohtuisi yhdeltäkään koirakolta.

Parhain terveisin

Torsten Lerstrand

©2019 Mejä¤SM2017 - suntuubi.com